Wieselgrensskolans satsar på många talanger

Lusten att lära, att hitta sina talanger och att utvecklas tillsammans med andra. Det är drivkraften på Wieselgrensskolan.

I ett lugnt och grönt område i centrala Helsingborg syns lekande barn i skolans moderna lekpark, några andra barn passar en fotboll till varandra på en fotbollsplan. Längs en vägg inne i en byggnad för mellanstadiet och högstadiet hänger det en rad konstverk som eleverna skapat.

Varje barn tillbringar många år i skolan. Vad som händer i vardagen har betydelse. Wieselgrensskolan satsar på profiler för mellanstadiet och högstadiet. Det innebär att elever har möjlighet att förena undervisning i klassiska ämnen som svenska, engelska och matematik med alltifrån estetiska ämnen till fotboll på skoltid.

Matte- och fysikprofil för högstadieelever

Fotbollsakademin och musikprofilen har funnits sedan början av 1990-talet och finns för elever från fjärde till nionde klass. Till hösten 2017 gör Wieselgrensskolan satsning på fler profiler.

En nyare profil är vår satsning på en matematik och fysik-profil för högstadieelever.

Bland fotbollar, instrument och mikrofoner

De som går på fotbollsakademin börjar sin skoldag med att – just spela fotboll.

Eleverna trivs bra med det och forskning visar att fysisk aktivitet på morgonen ökar inlärningen i andra ämnen. På mellan- och högstadiet finns även musikprofilen för elever brinner för musik och dans. Många av dessa elever fortsätter vidare på etablerade musik- och musikalgymnasieskolor. En del har även fortsatt på högre utbildningar ibland annat London.