Mediateket

Välkommen till Mediateket på Wieselgrensskolan! Vi är ett välutrustat skolbibliotek som ligger mitt i skolan, nära till alla. Här finns det möjlighet att jobba vid datorerna, göra sina läxor, läsa tidningar eller bara ta det lugnt. Men det som framförallt utmärker vårt fina mediatek är böckerna!

Kanske har Wieselgrensskolan Helsingborgs bästa skolbibliotek? Böckerna betyder mycket för oss och mediatekets verksamhet bygger på att hjälpa eleverna att hitta läsglädjen och på så sätt stimulera fantasin, empatin och den viktiga språkutvecklingen.

Vi har böcker för alla nivåer och  smaker. På agendan står till exempel bokprat, sagostunder, bokklubbar och författarbesök. Förutom dessa läsfrämjande insatser består även verksamheten av att försöka höja elevernas informationskompetens. På mediateket har vi öppet måndag till torsdag  från 07:30-15:00. På fredagar stänger vi klockan 12:00. Vi som jobbar här heter Erika Lundell och Belma Humic. Välkomna!