Helsingborgs Musikklasser

Helsingborgs Musikklasser på Wieselgrensskolan är en skolform för dig i årskurs 4-9 som har ett stort musikintresse och som älskar att sjunga, dansa och spela teater.

I musikklasserna arbetar vi från grundskolans läroplan men med en utökad kurs i musik. Vi integrerar många av de vanliga skolämnena i våra musikaliska projekt. Det innebär att du läser ämnen med utgångspunkt i sång, musik, dans och teater.

Du får möjlighet att skapa tillsammans med musikelever i olika åldrar och får utvecklas utifrån dina förutsättningar, behov och drömmar.

Du får stå på scen

Som elev i musikklass deltar du varje termin i konserter och föreställningar både på och utanför skolan. Helsingborgs musikklasser är en del av stadens kulturliv. Vi gör till exempel körkonserter,  ensemble-konserter, och musik- och  teaterföreställningar.  Vi arbetar kontinuerligt i skapande processer som har tydliga mål.

Kreativitet och skapande

I klasserna undervisar pedagoger med bred kompetens. Du får träna på att jobba i projekt, arbeta mot deadlines och i att hitta snabba lösningar. Kreativitet och skapande genomsyrar hela skoldagen. I musikklasserna finns en stark gemenskap och vi-känsla som främjar det vanliga skolarbetet.

Besök oss på Facebook