Wieselgrenelever fick träffa landslaget

Den 29 mars 2016 åkte Reda Kadum och Emil Hellman, från Wieselgrensskolans fotbollsakademi, till Stockholm för att hänga med herrlandslaget i fotboll och se dem spela mot Tjeckien. Det blev en resa de sent kommer att glömma.

Tidigt på tisdagen den 29 mars 2016 lämnade eleverna, tillsammans med sina ledare från Wieselgrensskolans fotbollsakademi och gamle HIF-profilen Mattias Lindström, Helsingborg och satte sig på tåget mot Stockholm.

En grupp killar och tränare står och håller om varandra.

Gänget som drog iväg på en spännande resa.

Väl framme i Stockholm, och efter incheckning på hotellet, fick Reda Kadum och Emil Hellman besöka landslagets hotell, träffa spelarna och ta lite bilder tillsammans med dem.

– Känslan att träffa de stora spelarna var obeskrivlig, säger Reda och Emil som bland annat fick posera på bild bredvid mittbacken Andreas Granqvist från Påarp.

Eleverna fick också en taktisk genomgång tillsammans med Paul Balsom, Svenska fotbollförbundets videoanalytiker, inför landskampen mot Tjeckien.

– Där gick vi igenom hur Tjeckiens landslag försvarar och anfaller i sitt spel. Det var mycket spännande, säger Reda och Emil.

Efter det åkte de iväg till Friends Arena och fick en rundtur inne på arenan där Håkan Andersson, SvFF:s materialförvaltare, bland annat visade upp omklädningsrummet.

– Att få se det var en jättestor upplevelse, att hålla i Zlatans skor och tröja var jättestort och roligt, säger Reda och Emil.

– Det var mäktigt att se hur stora spelare förbereder sig innan matchen. Och vad de gör under matchdagen.

Efter det var det lite fritid för sällskapet innan det var dags för matchen på Friends Arena. En match som slutade 1-1.

– Det var en rolig match att kolla på, säger Reda och Emil som sedan åkte tillbaka till hotellet och förberedde sig för hemresan till Helsingborg dagen efter.

– Den här resan var ett minne för livet med mycket äventyr. Det är en resa vi aldrig kommer att glömma.