Fotbollsprofil

Wieselgrensskolans fotbollsprofil startade 1993. Sedan dess har den växt och idag kan du som elev ha fotboll på schemat redan från årskurs 4. Vi har stor erfarenhet av att undervisa i fotboll och vi är en av få skolor som är certifierade av Svenska fotbollsförbundet.

När du går på fotbollsprofilen läser du alla ordinarie ämnen kombinerat med fotbollsträning. Detta upplägg ser vi som optimalt både för din utveckling som fotbollsspelare och för dina möjligheter att nå goda kunskapsresultat. Träningen sker på Harlyckans idrottsplats två gånger i veckan med våra erfarna tränare Ashkan Esfandi och James Hayter. Varje träningspass är på 70 minuter och målet med träningen är framför allt att:

  • förbättra teknik, koordination och balans
  • förbättra spelförståelse och speluppfattning
  • skapa en bra fysisk grund för spel på alla nivåer
  • hitta och utveckla spetsegenskaper
  • lägga en teoretisk grund där vi arbetar med ledarskap, kost och hälsa

Utveckla din fotbollstalang

På våra träningar är du som individ i fokus. Vi arbetar utifrån en terminsplanering. Den innehåller olika utvecklande moment sammanfogade till teman. Vi arbetar till exempel med tillslag, en mot en offensivt och defensivt samt din förmåga att orientera dig på planen. För att motivera dig ytterligare i din utveckling deltar vi även i lokala, nationella och internationella mästerskap.

Du som söker till Wieselgrensskolans fotbollsprofil ska ha intresse och talang för fotboll samt en vilja att utvecklas. Välkommen att höra av dig!