Matematikframgångar för Wieselgrensskolan

Sarah Al-Hams och Yara Saleh från Wieselgrensskolan fick reprensentera Sverige i en stor matematiktävling i Sydkorea.

Under hösten har de två högstadieeleverna kämpat hårt för att kunna representera Wieselgrensskolan, Helsingborg och Sverige vid en stor matematiktävling i Seoul. Andraplatsen i Sverigekvalet räckte till för att få göra den långa resan. Följde med gjorde också försteläraren Hamid Yasin. Tävlingen gick bra och duon lyckade ta en välförtjänt plats på vinnarpodiumet med sin innovativa, klimatsmarta och kreativa idé och konstruktion.

Under en veckas besök i Seoul har eleverna vistats i sydkoreanska skolor och universitet, interagerat med andra elever, både koreanska och utländska genom det engelska språket, och upplevt allt från matkulturen till livet som student.

Hamid är imponerad av tjejernas målmedvetenhet och fokus.

– Då en elev lyckas med en utmaning från sin lärare, framträder det tydligt hur engagerad och målinriktad eleven varit. Att säga att vägen dit var svår vore ett understatement. Det krävs förutom en strukturerad och välplanerad arbetsprocess, en enorm passion och vilja för att sträva efter sitt mål dessutom lyckas. Lärandet är konstant. Det sker både i klassrummet och utanför skolan.